Tiimi & Tarina

Usva Tapaila (1987)

Laborantti, vartija, peligraafikko.

 

Kun aikanaan lähdin opiskelemaan, lähdin sillä ajatuksella että opiskelen sitä alaa jonne riittää kysyntää tekijöistä. Vuonna 2006 paperin kulutus Euroopassa kääntyi laskuun, ja sen seurauksena useita paperitehtaita Suomessa suljettiin.

Voikkaan paperitehdas suljettiin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun olin valmistunut kemianteollisuuden laborantiksi. Kysyntä tekijöistä kääntyi päälaelleen, eikä vastavalmistuneella ollut jalansijaa siinä kilpailussa. Sekös silloin harmitti.

 

Tämän jälkeen alkoi aktiivinen hakuaika. Kolusin kaikki mahdolliset aikuiskoulutukset sekä työpaikkailmoitukset, ja kaikki paikat menivät nenän edestä. Ainoat toimialat jonne pääsi töihin olivat puhelinmyynti ja mainostenjako; kokeilin molempia, enkä ihmettele miksi aloilla on kova vaihtuvuus. Puolen vuoden räpiköinnin jälkeen sain paikan vartijan ammattitutkinto -koulutukseen.

Tietenkin menin koska muutakaan ei ollut, ja näin oli hyvä. Turvallisuusala on monipuolinen ja töitä riittää aina. C-kortin omaavana päädyin vuosiksi arvokuljettajaksi.

”Pakkasyöt, jäiset munalukot sekä paljaat sormet <3.”

Parhaat kokemukseni ja muistoni työelämästä ovat ajalta, jolloin työskentelin arvokuljettajana. Toki kuten lähes kaikilla aloilla myös siellä velloi ajoittain raskas negatiivinen ilmapiiri, mutta pääsääntöisesti rakastin työtäni, etenkin yövuoroja. Mahtavat työkaverit, hiljainen liikenne, pakkasyöt, jäiset munalukot sekä paljaat sormet kun hanskat olivat kiireessä jääneet kotiin… siinä kaikessa oli oma viehätyksensä.

 

 

Lähes kymmenen vuotta sen jälkeen kun olin valmistunut kemianteollisuuden laborantiksi surkein seurauksin, palasin opiskelemaan läheisteni kannustamana. Tällä kertaa lähdin ajatuksella, että mitä itse haluaisin tehdä. Tämä opintolinja oli ollut olemassa vasta vuoden; ehkä minun oli tarkoituskin odottaa. Ja nyt kun odottaminen tuli puheeksi, tässä vaiheessa myös elämä tuli vastaan.

Sain pienen tytön joulukuussa 2015, ja keväällä 2016 suoritin opintoni loppuun ilman yhtään poissaolopäivää. Tämän jälkeen elämäntilanteestani johtuen seurasi 2,5 vuoden irtiotto työelämästä.

”Pyri tekemään sitä mitä rakastat.”

Kesä 2018: Esikoisellani on nyt vajaa vuoden ikäinen sisko. Molemmat tytöt aloittivat päiväkodin, ja Frogonfly Studios aloitti toimintansa. Hyödynnän lähivuosien varrelta kertynyttä harrastuneisuutta ja rakennan yritystoimintani sen, tuoreimman ammattitutkintoni, sekä intohimoni ympärille.

Tällä kertaa teen sitä mitä rakastan.

 

 

Gordon Kurnu (2018)

Yritysmaskotti, markkinointipäällikkö, mielikuvitusolento.

”Hymy nassuun ja kärpäsiä massuun!”

Markkinoinnin ei tarvitse olla tylsää pakkopullaa, ei ainakaan meillä, siitä minä pidän huolen! Tulen esiintymään omissa markkinointipeleissämme pelattavana hahmona, sekä ympäri nettiä, minne milloinkin Usva keksii minut lähettää.

Lyhyesti, olen hieman yksinkertainen mutta tosi, tosi positiivinen kaveri.

Tuotantotiimi

Usva Tapaila

Usva Tapaila

Peligraafikko, pelisuunnittelija
Gordon Kurnu

Gordon Kurnu

Markkinointipäällikkö, yritysmaskotti

Aloita oman pelin suunnittelu jo tänään! Soita: 040 169 2691 (arkisin 08-16:00).